Bloem van Beijsterveldt

De diversiteit van Oost.

Amsterdam-Oost: wat betekent deze wijk voor haar inwoners?

Nergens in Nederland is er een wijk met zo’n diversiteit aan nationaliteiten als Amsterdam-Oost, de wijk staat dan ook bekend als best geslaagde multiculturele buurt van Nederland.

 

In deze serie komen een aantal van deze mensen centraal te staan, ieder met een diverse afkomst/nationaliteit, maar allemaal met een ding gemeen: zij wonen met trots in Amsterdam-Oost.

 

Door meerdere keren te wandelen door Oosterpark en de Javastraat kom je heel veel verschillende soorten mensen tegen, die geportretteerd zijn. Voordat de foto gemaakt is, is er een kort gesprekje gevoerd met de geportretteerde met als hoofdthema ‘wat betekent Amsterdam-Oost voor jou?’ Op deze manier is de persoon gefotografeerd terwijl hij/zij zijn/haar persoonlijke verhaal en band met dit stadsdeel vertelt. Trots op deze wijk – en haar diversiteit – staat dan ook centraal in deze serie.

 

Door al deze mensen naast elkaar te exposeren en ieder hun eigen verhaal kort te laten vertellen, wordt de diversiteit van dit stadsdeel heel duidelijk. De mix van culturen die wonen in Amsterdam-Oost is met deze serie op een positieve manier tentoongesteld.

 

Komt uit: Hong Kong

Komt uit: Suriname

Komt uit: Alkmaar

Komt uit: Amsterdam

Komt uit: Suriname

Komt uit: Amsterdam

Komt uit: Chilli

Komt uit: Turkije

Over de Fotograaf

Mijn naam is Bloem (20) en ik studeer Creative Business in Amsterdam. Deze minor heeft mijn passie voor beeld enorm vergroot en fotografie is dan ook iets waar ik heel graag mee verder wil!

Top