Charlotte Versteeg

Polderglamour

Wie denkt aan musical, denkt al snel aan glitter en glamour. Op het toneel komen de mooiste kostuums voorbij en alles wat er gebeurt, lijkt enorm simpel. Alleen is het leven achter deze schijnwerpers een stuk minder sprankelend dan de meeste mensen denken.

 
Een voorstelling komt vaak langs verschillende theaters in het land en die zijn niet allemaal even luxe. Zo bestaat de lunch gewoon uit lekkere Hollandse witte bolletjes en pauzeren kan vanwege de warmte op de pittoreske parkeerplaats. En de make-up? Die doet iedereen gewoon zelf!
 
Maar het doel heiligt alle middelen en daarom straalt theaterdier Nicole van Beest als nooit tevoren. Gewoon, omdat haar passie voor het vak zo groot is. En dat, drie shows per dag.
In Duitsland zijn de shows nog groter dan groot, er wordt daar meer geïnvesteerd in deze kunstvorm. Dat betekent dat dat DE place to be is om te werken als musicalartiest. Maar hoe doe je dan auditie? Soms helemaal in Duitsland, soms online. Sta je dan, de sterren van de hemel te zingen op je zolderkamer.
 

En bij het repeteren van scènes hang je dus soms op je kop. Kortom: Nicole van Beest krijgt het niet cadeau. Toch gaat ze er helemaal voor, want op een dag speelt zij een hoofdrol.

Klik op de foto’s om te vergroten

Over de Fotograaf

Mijn naam is Charlotte Versteeg, ik ben 28 jaar en ik woon in Rotterdam. De liefde voor fotografie heb ik van mijn opa, die altijd met zijn Nikons in de weer was. Toen ik negen jaar was, kreeg ik mijn eerste digitale camera die overal mee naartoe ging. Sindsdien heeft het virus mij niet meer losgelaten. Ik probeer mijn foto’s dynamisch te maken door veel van standpunt te variëren, waardoor je in de foto’s wordt gezogen. In tegenstelling tot wat je ziet in Polderglamour heb ik een grote voorliefde zwart-wit fotografie. In Polderglamour heb ik daarom juist voor extreem felle kleuren gekozen.

Top