Eva van Emmerloot

Achter de harde geluiden

Binnen de metal gemeenschap bestaan talloze verschillende stereotyperingen. Bij het horen van het woord ‘metalmuziek’ denken velen automatisch aan individuen met zwart geverfd haar, piercings en tatoeages. Maar de realiteit wijkt vaak af van deze stereotypen. Door de jaren heen heeft de metalwereld een enorme diversiteit gekend, waardoor het traditionele beeld van de metalhead is geëvolueerd. Het heeft ruimte gemaakt voor diverse subculturen, stijlen en persoonlijkheden. Metalheads kunnen net zo gevarieerd zijn als de muziekgenres zelf.

De metalwereld fungeert als een ontmoetingsplaats waar mensen met verschillende achtergronden, interesses en identiteiten samenkomen, verbonden door de krachtige klanken van metalmuziek.

Deze fotoserie belicht verschillende mensen die naar metalmuziek luisteren. Laat je verwonderen door de diversiteit die zij te bieden hebben.

Over de Fotograaf

Ik ben Eva en ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Voor een verandering besloot ik tijdens mijn minorperiode wat creatiever werk te doen en zo ben ik terechtgekomen bij Fotojournalistiek en Beeldredactie. In mijn vrije tijd ga ik vaak naar concerten en luister ik graag naar muziek. Mijn favoriete muziekgenre is metal, wat ook mijn keuze voor het onderwerp van mijn expositie verklaart.

Ik bezoek maandelijks meerdere concerten en dat is precies de reden waarom ik zoveel diversiteit zie in de metal gemeenschap. Ik wil jullie graag meenemen in deze boeiende wereld en misschien zelfs inspireren om op een andere manier naar metalmuziek te kijken.

Top