Felice Etheredge

ABENA

De fotoserie Abena gaat over Donegi Abena (25), een professionele kickboxer die al sinds klein aan de weg timmert en na vele tegenslagen begin dit jaar de titel Light Heavyweight World Champion heeft behaald. Een titel die nooit meer van zijn naam zal gaan. In verschillende kleur- en zwart-witbeelden in verschillende genres wordt een intensieve periode van zes weken uit het leven van de topsporter getoond. Een leven waar ‘in the picture staan’ letterlijk genomen kan worden en dat 24/7 in het teken staat van de sport en alles wat hierbij komt kijken. Momenten van trainingen, pads- en sparsessies, officiële Glory events en filmmomenten voor Videoland, barbersessies en fysiotherapie zijn hier dan ook in opgenomen en natuurlijk vervullen de mensen die Donegi bijstaan en hebben geïnspireerd ook een grote rol. Passend bij dit leven staat deze fotoserie dan ook vol tegenstellingen: hardheid vs. liefde, eenzaamheid vs. eenheid, rivaliteit vs. broederschap en nog veel meer is allemaal te zien in de beelden. Met als rode draad de liefde en passie voor de sport, want dat is wat de mensen in deze wereld bindt en verbindt.

SB Gym - Donegi met zijn coach en trainer Said El Badaoui

”Wat er ook gebeurt, je kunt altijd nog vechten”

”Je kiest niet voor het leven, het leven kiest jou”

”De titel gaat nooit meer van mijn naam”

Bekijk hier extra beelden van de trainingen:

Bekijk hier het interview met Videoland in de aanloop naar Glory Collision 5 (17 juni):

De artiest Pop Smoke speelt een belangrijke rol in het leven van Donegi, hij krijgt er zogezegd ‘good energy’ van en het motiveert hem om door te gaan.

Over de Fotograaf

Felice Etheredge (23) oftewel fey is een Nederlandse fotografe met Afro-Amerikaanse roots en is gevestigd in Utrecht, Nederland. Sinds klein houdt ze zich bezig met de wereld om haar heen, danst ze en heeft ze affiniteit met mode. Momenteel is ze bezig met het behalen van haar bachelordiploma  International Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Dankzij de minor Fotojournalistiek & Beelredactie is ze achter een nieuwe passie gekomen: fotograferen. Ze houdt ervan om verschillende soorten mensen te fotograferen. Haar interesse reikt van reportagefotografie tot sportfotografie en van portretfotografie tot modefotografie, maar ook kijkt ze ernaar uit dit verder te ontdekken. Na de minor is ze van plan verder te gaan met haar nieuw gevonden passie en hopelijk nog meer bijzondere zaken voor haar lens te krijgen.

fey on social media:

@feyicy
@shotbyfey

Top