Heart of a dancer

“Heart of a Dancer” vertelt het inspirerende verhaal van Maria Bovet. Maria is een voormalige professionele ballerina die ondanks haar diagnose van reuma haar liefde voor dans nooit heeft opgegeven.

 

Maria Bovet danste ooit op de grote podia als ballerina bij het Nationaal Ballet in Amsterdam en daarna als soliste bij het Ballet van de Bayerische Staatsoper MünchenHaar leven draaide om dansen, maar op haar 19e veranderde alles toen ze de diagnose reuma kreeg.  Hoewel ze werd geadviseerd haar veelbelovende carrière vroegtijdig te beëindigen, bleef ze door dansen. Maar op haar 28ste dwong de ziekte haar toch om te stoppen. Jarenlang keek ze niet meer om naar ballet.

 

Maar de danseres is altijd in haar gebleven. Vandaag de dag, op 81-jarige leeftijd, geeft Maria balletles aan andere ex-dansers in Amsterdam. Hoewel ze zelf niet meer alle pasjes kan, gebruikt ze haar handen en vingers om de bewegingen aan haar leerlingen voor te doen. Maria haar liefde voor ballet is duidelijk zichtbaar in elke les die ze geeft, zelfs terwijl ze niet meer zelf kan dansen.

 

Ze is een bron van inspiratie, niet alleen voor haar leerlingen maar voor iedereen die haar kent. In haar omgeving staat ze bekend om haar positieve en spontane persoonlijkheid. Maria vertelt altijd graag over haar jaren als ballerina. Haar ogen lichten op terwijl ze vertelt over haar rol in het Zwanenmeer, de uitdagende repetities en de vele reizen die ze heeft mogen maken.

 

Maria haar verhaal laat zien hoe kracht en doorzettingsvermogen ervoor zorgen dat we onze passies kunnen blijven volgen, ongeacht de obstakels die het leven met zich meebrengt. Ze hoopt deze levensles dan ook aan iedereen mee te kunnen geven.

Mijn naam is Zara Kater , ik ben 21 jaar oud, en ik studeer Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Fotografie is altijd mijn hobby geweest, dus toen we onze eigen expositie mochten maken was dat een droom die uitkwam. Het verhaal van Maria heeft mij geïnspireerd  omdat reuma ook in mijn familie voorkomt. Ondanks de constante pijn die deze ziekte veroorzaakt, weerhoudt het mijn familieleden er niet van om een vol en actief leven te leiden, net zoals Maria dat doet. Door Maria’s verhaal te vertellen wil ik anderen inspireren om ondanks gezondheidsproblemen of andere tegenslagen, het beste uit het leven te halen.

Top