Herbeleven

Lydia Nijenhuis ging op ontdekkingsreis in de christelijke leefgemeenschap van De Wittenberg in Zeist. Ze groeide hier vanaf haar zesde op in het monumentale pand, maar als volwassene is ze nooit actief onderdeel geweest van de leefgemeenschap. Ze kijkt terug naar vroeger en is benieuwd hoe het is om als volwassene op deze plek te leven.

In interviews met bewoners zocht ze naar de betekenis en waarde van de groep christelijke jongeren. Ze zocht naar antwoorden op vragen zoals ‘Waarom woon je hier?’ en ‘Wat is er positief en negatief aan het wonen in zo’n grote groep?’ Wat is het voor groep en wat trekt hen in tijden van ontkerkelijking om op deze plek te wonen? Het project laat zien hoe de 100 jongeren met elkaar samenleven.

In de video hier beneden zie je hoe vier bewoners de leefgemeenschap ervaren. 

Lydia Nijenhuis (22), Creative Business 

Het was heel mooi om alles wat ik in de minor heb geleerd toe te passen op zo’n bijzondere plek. Het gebouw is erg groot en vol charme, de leefgemeenschap daarin is uniek en inspirerend. Het is een plek vol mooie herinneringen, waarin ik mijn jeugd herbeleefde en nieuwe ontdekkingen mocht doen.

Top