Julian Wiegers

Maestro's van het Stadion

Maandag tot en met vrijdag zijn de jongens van Frion druk in de weer in en rondom het stadion van PEC Zwolle. Opruimen, schoonmaken, maar ook helpen met het vervangen van de stoeltjes en interviews met spelers van het eerste elftal afnemen voor hun eigen Instagram-account: ze doen het allemaal. Vaak onder begeleiding van veel gezellig gekeuvel en, vooral, eindeloos flauwe grappen. Samen vormt men een diverse groep met lolbroeken en harde werkers en leiders en volgers, die elkaar mooi aanvullen.

Zo hebben de mannen ondanks hun verstandelijke beperking een mooie rol van betekenis in de maatschappij, met bijbehorend ritme en sociaal contact. Ze zijn volwaardig onderdeel van PEC Zwolle; gedurende de werkdag maken ze hier en daar een praatje met spelers, trainers, de grasmeester en kantoorpersoneel. De jongens met een moeilijkere thuissituatie krijgen de gelegenheid om tijdens het werk hun hart te luchten bij de begeleiders.

Deze fotoserie geeft de werkzaamheden van de jongens van Frion weer, evenals het contact onderling en met anderen binnen de club. Zo ontstaat er een concreet beeld van de participatie van de mannen in de samenleving. Ze kennen de accommodatie op hun duimpje en zijn zo met recht de maestro’s van het stadion!

Over de Fotograaf

Ik ben Julian Wiegers, 21 jaar en student Journalistiek. Ik ben gek van sport (met name voetbal) en ben zowel in mijn werk als vrije tijd het liefst bezig met voetbal en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast heb ik een passie voor muziek.

Deze minor Fotojournalistiek en Beeldredactie was voor mij de eerste serieuze ervaring met fotografie. Hoewel ik tekstueel sterker ben en mijn prioriteiten dan ook bij schrijvende journalistiek heb liggen, ben ik zeker van plan te blijven fotograferen. 

LinkedIn
Twitter
Instagram

Top