Louise van Gelderen

Verbonden in de polarisatie

Veel mensen maken zich zorgen. Ze maken zich zorgen om het klimaat en de toekomst. Onze moeder aarde is bijna op en we moeten er wat aan doen.

Een week lang heb ik elke dag meegelopen met de A12-mars van Arnhem naar Den Haag, elke dag 20 km. Een stil protest, georganiseerd door Extinction Rebellion, om te laten zien dat het zo niet langer kan. De mars eindigde in Den Haag bij de A12-blokkade, waar het wat minder stil aan toe ging. Duizenden mensen kwamen bij elkaar om aandacht te vragen voor het huidige fossiele brandstofprobleem.

Met mijn fotoreportage wil ik laten zien dat wie je ook bent, wat je doet, waar je vandaan komt; het maakt allemaal niet uit. De mensen die ik deze week heb gesproken waren allemaal zo anders, maar ze hadden één ding met elkaar gemeen: ze maken zich zorgen en willen wat doen. Wat mij raakte was de saamhorigheid tussen de gemêleerde groep.

Inge uit Eden verwoordde het zo: “Het is een druppel op een gloeiende plaat, maar een oceaan bestaat wel uit druppels.”

Maarn

Vleuten

Driebergen

Reeuwijk

Woerden

A 12 Den Haag

A12 Den Haag

A12 Den Haag

Over de Fotograaf

Ik ben Louise van Gelderen, 22 jaar, studeer Communicatie en woon nu al een tijdje in Utrecht. Onze generatie is natuurlijk opgegroeid met het maken van foto’s, maar ik kwam pas in aanraking met échte fotografie toen ik van mijn oma haar oude analoge camera kreeg. Ik had hem altijd bij me en legde alle leuke herinneringen vast, waarna ik ze allemaal op mijn muur plakte. Ik wilde er graag meer over weten, vandaar dat ik de minor fotojournalistiek ben gaan doen. 

Top