Behind the Decks

Terwijl het publiek wordt meegesleept door de muziek en de energie van Techno DJ Cynthia Spiering, speelt zich achter de schermen veel meer af. Van eindeloze uren voorbereiding tot de logistieke uitdagingen van reizen tussen shows. Cynthia’s leven gaat een stuk verder danalleen de leuke feestjes.

Deze fotoserie laat de dagelijkse realiteit zien van een beroep dat vaak wordt overschaduwd door stereotypen en vooroordelen. Voor deze serie zijn de momenten van intense focus en voorbereiding vastgelegd, evenals de vermoeidheid die gepaard gaat met een leven op de weg.

Het verhaal van Cynthia Spiering is er een van passie en doorzettingsvermogen, een verhaal dat verder reikt dan het feestelijke beeld van de DJ-cultuur. Door haar succes te verdienen met hard werken en toewijding, inspireert ze anderen om de dingen te doen waar je echt van houdt. Als je dit hebt gevonden kun je jezelf hierin verliezen, dag en nacht.

Mijn naam is Max Vianen en ik heb een gecombineerde passie voor fotografie en muziek. Hobbymatig draai ik zelf wel eens op huisfeestjes. Hierdoor heb ik veel respect voor grote dj’s zoals Cynthia Spiering. Aan het begin van deze Minor wist ik eigenlijk al wat ik voor deze casus wilde doen. Uiteindelijk is het precies geworden wat ik ervan gehoopt had. Ook is de gecombineerde passie voor festival fotografie ontstaan en wil ik hier waarschijnlijk in de toekomst mee verder.

En ohja, tussen alle foto’s door heeft Cynthia mij ook veel verteld over wat er nou allemaal echt bij komt kijken. Geloof mij maar als ik zeg dat de “shows” misschien 10% is van het hele vak…

Top