Sanne Westerhout

Iedere 8 dagen 1

Iedere acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord, simpelweg omdat ze vrouw is. Het wordt dan ‘vrouwenmoord’, ofwel ‘femicide’ genoemd.Bij femicide ligt de focus op de motieven van de moorden, ze zijn namelijk gendergerelateerd. ‘Vrouwen die vermoord worden door mannen, omdat ze vrouw zijn.’ Dit gebeurt in 6 op de 10 gevallen door de (ex)partners. 

 

Met mijn fotoserie wil ik hier meer gehoor aan geven. Femicide is een term die nog maar weinig bekend is in Nederland. Daarom worden signalen vaak genegeerd of niet goed herkend. Veel vrouwen verliezen hierdoor hun leven. Dat moet stoppen. 

Sanne Westerhout

Mijn naam is Sanne Westerhout. Ik ben een 22 jaar en woon in de Meern. Ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Art & Research aan het St Joost in Den Bosch. Hierin ga ik afstuderen als beeldend kunstenaar. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn met de handen en fotografie is dan ook altijd al een passie geweest. Met deze minor heb ik dan ook veel geleerd over de camera en het beeld dat je ermee maakt met vooral het verhaal erachter.

Top