Sigrid van der Sommen

Eindeloze mode

De opwarming van de aarde dwingt iedereen om duurzamer te gaan leven.
 

Deze fotoserie stuurt aan op manieren om het leven van kleding te verlengen. De beelden geven inspiratie om kleding items aan te kopen of af te danken op een duurzamere wijze.  Dit wordt gedaan met foto’s  van verschillende instanties die elk een bijdrage leveren aan deze ‘slow-fashion’ industrie. 

Mode is eindeloos, er zijn zo veel mogelijkheden om wat duurzamer met ‘fashion’ om te gaan. Bedrijven als ReShare, kledingmakers, kringloopwinkels, vintage markten en stoffenmarkten zijn belangrijk voor deze industrie. Samen met modeontwerpers die bewuster ontwerpen kunnen we stappen in de goede richting blijven zetten.

Kledingmaker M&D mode Eindhoven

Over de Fotograaf

Hi, mijn naam is Sigrid van der Sommen (22) en woon in Veldhoven. Ik zit in het derde leerjaar van mijn studie Food Innovation op de HAS Green academy in Den Bosch. 

Naast voeding ligt mijn passie ook bij het zoeken naar tweedehands parels. Ook heb ik fotografie altijd al interessant gevonden, het feit dat één beeld zoveel kan zeggen vind ik prachtig. Mijn passie voor Fotografie en duurzamere mode heeft mij uiteindelijk bij deze serie aan foto’s gebracht. 

Top