Leven

In een wereld vol unieke perspectieven en ervaringen hebben 21 leerlingen hun creatieve talenten ingezet voor een inspirerend fotoproject. Ieder van hen heeft een eigen project ontwikkeld, waarbij het thema leven centraal staat. Elk project biedt een unieke blik op de vele facetten van het leven, vastgelegd door hun eigen lens en visie.

Fotograaf Garry Winogrand zei ooit; “Fotografie is geen sport. Het heeft niets te maken met het vastleggen van een beslissend moment. Het gaat om hoe je het leven interpreteert.” Elk van de fotografen heeft deze wijsheid omarmt en een persoonlijke interpretatie van het leven gecreĆ«erd, vastgelegd in beeld.

Van de vreugdevolle momenten van samenzijn en voorvechters voor vrijheid en rechtvaardigheid, tot de complexe emoties van verlies en groei, reflecteert elk project een uniek verhaal. Deze visuele verhalen herinneren ons eraan dat, zoals Ansel Adams zei: “Een foto is een geheim over een geheim. Hoe meer het je vertelt, hoe minder je weet.” Door de projecten ontdekken we verschillende lagen van het leven en worden we uitgenodigd dieper te kijken. Deze collectie benadrukt dat het leven niet alleen draait om de grote gebeurtenissen, maar ook om de subtiele, vaak over het hoofd geziene momenten die ons dagelijks bestaan maken.

Laat je meevoeren door deze 21 unieke projecten en ontdek hoe diverse visies samen een rijk en gelaagd portret van het leven schetsen. Dinsdag 18 juni is de grote opening om 17 uur (Heidelberglaan 15, Utrecht), woensdag en donderdag zal de expositie van 9 uur tot 18 uur open zijn en vrijdag van 9 uur tot 15 uur. Wees welkom!

Projecten

Top