Geen punt erachter
Joy woont samen met haar hulphond in een GGZ instelling. Door meerdere traumatische ervaringen in het verleden heeft ze PTSS opgelopen. Ze struggled al langere tijd met haar mentale gezondheid.
Overal waar Joy is, is hulphond Mila ook. De altijd vrolijke Mila helpt haar in het dagelijkse leven. Zo ervaart Joy bijvoorbeeld veel spanningen op drukke plekken. Doordat de hond dit signaleert, helpt het haar om dit onder controle te houden. Naast dit zorgt Mila er ook voor dat Joy ritme behoudt in haar leven. Ze moet elke dag meerdere keren naar buiten om te wandelen. De hulphond zorgt ervoor dat Joy weer dingen kan doen, die ze voorheen liever oversloeg. Ondanks dat Mila nog maar 1,5 jaar is en nog in opleiding, verbetert ze wel al de kwaliteit van leven voor Joy.
Het is belangrijk dat er meer aandacht naar het nut van hulphonden gaat. Nog te vaak worden hulphonden geweigerd op openbare plekken. 1 op de 4 mensen met een niet-zichtbare beperking ervaart hier een extra drempel mee. Vaak zijn dit juist de plekken, waar mensen zoals Joy, een hulphond nodig hebben.
Ik ben Femke, 20 jaar en studeer communicatie en multimedia design aan de Haagse Hogeschool. Fotografie is al vanaf kleins af aan een grote passie voor mij geweest. Waar ik normaal paarden en honden fotografeer voor klanten, wilde ik nu graag een andere taak van de fotografie leren. Dat is de reden waarom ik mij inschreef voor deze minor. Tijdens de inschrijving zag ik al de documentaire eindopdracht staan waarbij ik meteen Joy en Mila in mijn hoofd had. Joy heb ik leren kennen tijdens een van mijn shoots. Ik ben enorm blij dat ik haar van deze kant heb mogen leren kennen en dat we samen deze beelden hebben kunnen maken.