Desporto

In Nederland is sporten niet weg te denken; of het nou voetbal, hockey, fitness of schaken is. We zien het allemaal wel eens de man of vrouw in sportkleding met een atletisch lichaam. Achter de schermen wordt hier veel tijd in gestoken. Onze gezondheid houden we op pijl door goede voeding en door beweging. 

In deze fotoreportage krijgt u een kijk op het sportleven van Tom Chogani. De collectie toont een diversiteit aan thema’s, we krijgen te zien hoe Tom traint, lesgeeft en in de ring aan het werk gaat. Tom zijn leven heeft altijd in het teken van sport gestaan, als jongeman heeft hij bij diverse voetbal academies gespeeld. Vandaag de dag is er niet veel veranderd met zijn passie voor lichamelijke gezondheid. Met zijn eigen sportschool traint hij mensen jong en oud om fit te worden doormiddel van personal training.  

Tom is er van overtuigd dat je lichamelijke gezondheid gelijkstaat aan je mentale gezondheid. Met de mensen die hij traint vergeet hij zelf ook wat voor een impact zijn begeleiding kan hebben. Iedereen maakt wel eens dingen mee, voeding en fitness is zijn houvast en zijn uitlaatklep. 

Ik ben Jesse de Jong,  23 jaar oud en ik studeer Image and Media technology op de Hoge Kunstschool van Utrecht. Sinds jongs af aan ben ik al omringd geweest met kunst, van fotografie tot aan schilderijen. Vandaag de dag ben ik een AV-specialist en werk ik als videograaf. Voor deze fotoserie ben ik opzoek gegaan naar welke levenswijzen belangrijk zijn in de maatschappij. De volksgezondheid is iets wat erg belangrijk is met zo een twee, derde dat gezond leeft en de helft van de bevolking dat ook nog sport. Zo ben ik terecht gekomen bij iemand die zich 24/7 bezighoud met het sportleven.

Top