Ongeziene kracht

De fotoserie ‘Ongeziene Kracht’ laat zien hoe het leven is van mannen die werken op een sleephopperzuiger. Dit is een groot schip dat zand en grind van de bodem van de zee opzuigt en het naar een andere plek brengt. Deze mannen werken in de Rijnhaven in Rotterdam. Ze varen een stuk de Noordzee op, zuigen daar zand op en brengen het terug naar de Rijnhaven. Daar spuiten het zand op om nieuwe stukken land te maken. Deze mannen worden vaak niet opgemerkt, maar ze zijn heel belangrijk voor bouwprojecten en de groei van nieuwe gebieden.

Op de foto’s zie je hoe deze mannen zand uit zee halen. Ze gebruiken schepen en grote machines om het zand te verplaatsen. Dit werk helpt om onze steden en landschappen te vormen. Hoewel hun werk zwaar is, zijn ze trots op wat ze doen omdat ze weten dat hun werk een grote impact heeft.

Deze fotoserie benadrukt hun cruciale rol in het transformeren van de omgeving en toont hun kracht en vakmanschap. Deze mannen, vaak over het hoofd gezien maar essentieel voor bouwprojecten, zijn de stille kracht achter de ontwikkeling van nieuwe landgebieden.

Ik ben Josephine Schoonderwalt. Ik ben 20 jaar oud en kom uit Delft. Ik studeer Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben deze minor gaan volgen omdat ik mijn vaardigheden in fotografie wilde verbeteren en meer over dit vakgebied wilde leren. Voor mijn casus heb ik dit specifieke onderwerp gekozen omdat ik geen zwaar en heftig onderwerp wilde behandelen. Ik wilde iets belichten dat je niet snel zou terugvinden op een expositie, misschien zelfs een onderwerp dat normaal gesproken een beetje vergeten wordt.

Top