Puck ter Harmsel

Ongezien leven

Het fotoproject “Ongezien Leven” werpt een indringende blik op het leven van daklozen, met als doel bewustwording en empathie te creëren.
Door intieme momenten vast te leggen en de menselijkheid van daklozen te benadrukken, wil het project stereotypen doorbreken en de kijker uitdagen voorbij oppervlakkige oordelen te kijken. De foto’s tonen de kwetsbaarheid, maar ook de waardigheid van de geportretteerden. Met dit project wil ik laten zien dat daklozen ook gewoon mensen zijn zoals jij en ik.
“Ongezien Leven” nodigt uit tot reflectie over maatschappelijke structuren en roept op tot solidariteit in het streven naar een inclusievere samenleving. Niet alle daklozen zijn zwervers.

Dit fotoproject werpt een menselijk licht op dakloosheid in Utrecht. Tijdens het fotograferen ben ik in gesprek gegaan met de daklozen. Deze ontmoetingen hebben de foto’s doordrenkt met een diepgaande menselijkheid, waardoor het project een brug slaat tussen de fotograaf en de geportretteerden. Mijn hoop is dat deze beelden niet alleen de harde realiteit van dakloosheid tonen, maar ook de veerkracht en waardigheid van degenen die het ervaren.

 

Top