Lotte Lagerweij

Zonder onderhoud geen olie

Dixstone is één van de grootste Europese bedrijven, die zich onder andere bezighoudt met het onderhoud van boorplatformen. In de Zeelandse haven komen oude boorplatformen aan de kade om te worden opgeknapt. Alle delen worden door hardwerkende mannen één voor één met de hand gerenoveerd en gerecycled tot een nieuw boorplatform. Er wordt niets weggegooid, waardoor de cyclus van recycling nooit verwaterd. 

Onwetendheid en ruigheid staan centraal bij boorplatformen. Veel weten niet hoe de platformen worden onderhouden en hoe dit van dichtbij eruitziet. Maar ook weten veel niet wat een leven zonder olie is, want als al het harde werk niet verricht zou worden zouden de platformen het niet redden en dan zou er geen olie meer zijn.

Lotte Lagerweij

Mijn naam is Lotte Lagerweij en ik ben 21 jaar oud. Momenteel studeer ik aan het HKU, Product Design. Mijn grootste passie is fotografie. Ook tijdens dit project bij Dixstone heb ik weer veel mooie foto's mogen maken en de onwetendheid van de boorplatformen zichtbaar laten maken. 

Top