Rick Deelen

Achter de hekken

Een leven achter hekken. Altijd beperkt in je bewegingsruimte en geen vrijheid om zelf te bepalen hoe je dag eruitziet. Dat is waar dieren in de dierentuin mee te maken krijgen. Als vorm van entertainment worden zij gebruikt voor menselijk vermaak.

Steeds meer dierentuinen zijn bezig met hun ecologische doelstellingen en het nabootsen van natuurlijke leefomgevingen. Maar hoe natuurlijk is het om dieren in gevangenschap te houden?

Voor mijn serie Achter de hekken heb ik verschillende Nederlandse dierentuinen bezocht, om daar de emotie vast te leggen van dieren die hun leven leiden onder het oog van een publiek.

Rick Deelen

Hoi! Mijn naam is Rick, ik ben 23 jaar oud en kom uit Ede. Ik ben vierdejaars student van de opleiding Communicatie en heb nu een uitstapje gemaakt naar de minor Fotojournalistiek. Ik heb fotografie altijd interessant gevonden, omdat je er je creativiteit in kwijt kunt. Om die hobby te combineren met mijn opleiding vond ik dan ook heel leuk. Nog leuker werd het toen ik een andere passie, die voor de recreatiebranche, kon gebruiken om een onderwerp te kiezen voor deze expositie. Dat heeft mijn serie Achter de hekken opgeleverd.

Top